Share

Hallo abonnee,



In deze nieuwsbrief heel groot nieuws!

Maar eerst een ander interessant onderwerp, het fotograferen met een glazen bol. Deze vorm van fotografie is razend populair. Maar hoe maak je nu een goede foto met die glazen bol? Mijn stagiair zocht het voor je uit.

Verzorging
Allereerst is de verzorging van de bol heel belangrijk. Zorg ervoor dat de bol goed schoon blijft en dat er geen krasjes op komen. Vooral dit laatste is heel belangrijk. Let er daarom op dat je de bol nooit vasthoudt met een hand waar een ring om een vinger zit. Zo is een krasje namelijk snel gemaakt!

Fotograferen
Wil je alleen het deel in de bol scherp hebben en de omgeving onscherp, kies dan een groot diafragma. Als je zowel het deel in de bol als de achtergrond scherp wilt hebben, dan kies je natuurlijk voor een klein diafragma, bijv. f11 of f16.

Het scherpstellen met autofocus op de bol gaat lastig. Kies daarom voor manuele scherpstelling.

Let op de zon tijdens het fotograferen. De zon zorgt voor lelijke lichtvlekken en een regenboog op de bol, die je natuurlijk terug ziet op de foto.

Brandgevaar
De bol werkt als een vergrootglas. Waar we vroeger grasjes mee in de brand staken….. Je zult de eerste niet zijn die de kamer vol rook heeft staan omdat de bol in de vensterbank in de zon lag. Bewaar de bol dus in een la of een kast, in een doosje of in een doek. In ieder geval zo dat er geen zon op kan schijnen.

Het grote nieuws
De mensen die me volgen op Facebook hebben het vast al gezien. Ik schreef het eerste Nederlandstalige boek over lightpainting!  

Zoals een Belgische cursiste dat zo mooi zei: " Jij mag fier zijn op je fantastisch boek!" "Fier zijn" klinkt veel leuker dan "trots zijn" toch? Hoe dan ook, ik ben er in ieder geval heel blij mee!

Het is een boek geworden zoals ik ze zelf altijd graag raadpleeg. Een soort van receptenboek. Per soort lightpainting staat er in wat je nodig hebt (meest huis-, tuin- en keuken spullen), wat de mooiste locatie is, welke camera-instellingen je gebruikt en hoe je precies te werk gaat.

Natuurlijk met veel foto's daarbij, maar in het boek vind je ook linkjes naar instructiefilmpjes. Die instructiefilmpjes zijn exclusief voor lezers van het boek gemaakt en alleen te bekijken met een wachtwoord.

Wil je ook met deze creatieve vorm van fotografie aan de slag? En vind je de reis naar Epe voor het volgen van een workshop te ver? Dan kun je aan de hand van dit boek toch deze mooie foto's maken!

Het boek is te bestellen via mijn website: Lightpainten, alle geheimen ontrafeld.

Ik kreeg al een paar reacties binnen over het boek.

Crista Martens: "Heel leerrijk, inspirerend, en met de link naar de instructiefilmpjes echt super!"

Marianne Ansink: "Het boek is super, mijn complimenten."

Moniek Roelofsen: "Echt een aanrader, de workshops zijn ook fantastisch."

Hier word ik natuurlijk wel heel erg blij van.....

Ik hoop dat iedereen na het volgen van een workshop of het lezen van mijn boek net zo enthousiast wordt over lightpainten als ik ben. Het is heel bijzonder om te ervaren dat je met simpele middelen de meest fantastische foto's kunt maken!
Workshops en cursussen


Cursussen:

Op zaterdag 5 oktober begint weer de driedaagse beginnerscursus. Wil je daarna doorstromen naar de gevorderdencursus dan kan dat natuurlijk. Deze begint op 11 november. Heb je geen beginnerscursus bij Stapfoto gedaan maar al wel door zelfstudie of een cursus elders kennis van de camera, dan kun je natuurlijk ook meedoen. Aanmelden kan hier: gevorderdencursus.

Workshops:
Alle workshops Lightpainting die dit voorjaar gepland zijn, zitten vol. En dus hebben we alvast een workshop lightpainting gepland op 13 november. Pak je kans ;-).

Wil je leren hoe je lightpainting combineert met portret- en flitsfotografie, dan kan dat ook. Deze workshop Flash & lightart wordt tweemaal gegeven. De workshop van 25 mei kent al een behoorlijke wachtlijst, maar op 21 september is nog plaats. Tijdens deze workshop behandelen we natuurlijk lightpainting, maar je leert ook hoe je flitser werkt. Op een speelse manier. Je hoeft niet zelf een flitser te hebben, je kunt er een van mij lenen. Er is een model aanwezig tijdens deze dag.

PS: als je je inschrijft voor deze workshop, koop dan niet mijn boek! Het boek en de Stapfoto lightstick zijn namelijk bij de workshop Flash & lightart inbegrepen.

Wil je nog meer creativiteit dan alleen lightpainten? Dan is de workshop Creatieve technieken iets voor jou! Behalve met lightpainten, gaan we die dag aan de slag met bokeh, meervoudige belichting, stroboscopisch flitsen, witbalansinversie, high key en nog veel meer. Deze workshop is op 7 september en duurt tot 20.00 uur 's avonds. Een lange dag dus!


Heb je helemaal niks met al deze creatieve fotografie, dan is er voor jou 14 september de workshop hondenfotografie. We fotograferen dan honden zowel buiten als in de studio. We richten ons niet alleen op de techniek van het fotograferen, maar ook op de lichaamstaal van de hond. Net zo belangrijk.....

Genoeg te leren en te doen dus!

Veel fotoplezier!

Liesbeth van Asselt



www.stapfoto.nl

info@stapfoto.nl

06-1316 2430
Stapfoto, Dellenparkweg 6 , 8161 AP Epe, Nederland



Email Marketing door ActiveCampaign