Share
Voorvertoning

Hallo abonnee,

Wat is een V-flat en wat kun je ermee?

Hoe je een V-flat maakt in tekst beschrijven zou heel veel woorden vragen. Dus maakte ik er een video over. Die kun je hier bekijken: V-flat maken.

Normaal gesproken gebruik je een V-flat in de fotografie als reflectiescherm of als vlag, meestal in de studio. Maar je kunt het hulpmiddel ook creatief inzetten, zoals voor onderstaande foto. In de video zie je hoe ik deze foto maakte.

Zelf aan de slag met dit soort technieken? Op 19 november is weer de workshop LED's go magic. Waar we aan de slag gaan met gobo's (lichtvormers) zoals zo'n V-flat. Daarnaast laat ik je zien wat je nog meer tussen het licht (ledlamp of flitser), je lens en het onderwerp kunt houden, zoals radiatorplaatjes, kristallen, cd's, lampjes, een projector, etc. om zo anders-dan-anders beelden te creëren. Uitdaging bij deze vorm van fotografie is vaak om de schaduwranden scherp te krijgen. Hoe doe je dat? Je leert het al doende in een klein groepje van maximaal 6 deelnemers.  

Voor degenen die liever aan de slag gaan met kleur: op 26 november vindt de workshop Creatieve kleur en licht effecten plaats. Je leert dan o.a. hoe je kleur toevoegt aan een foto, welke kleuren je beter wel of niet kunt combineren, hoe je voorkomt dat kleuren in elkaar overlopen, hoe je het onderwerp wel neutraal van kleur houdt, wanneer je een flitser en wanneer je een ledlamp gebruikt, wat ICM toe kan voegen, hoe je kleuren al tijdens het fotograferen verzadigder maakt en last but not least gaan we ook nog aan de slag met rook.

Twee creatieve workshops dus in november! Keuzestress? Je mag ze ook beide boeken ;-). Als je de eerste geboekt hebt, zie je in de bevestiging die op het scherm verschijnt een kortingscode. Gebruik je die code bij het boeken van de 2e workshop, dan krijg je daar 10% korting op.

Hartelijke groet,

Liesbeth van Asselt



www.stapfoto.nl

info@stapfoto.nl

06-1316 2430
Stapfoto, Dellenparkweg 6 , 8161 AP Epe, Nederland



Email Marketing door ActiveCampaign